Category Archives: media coverage

“златно перо” 2023

цялото предаване може да се види тук БНТ 1
https://bnt.bg/news/ceremoniya-za-vrachvaneto-na-zlatno-pero-godishni-nagradi-za-prinos-v-kulturata-i-izkustvoto-318389news.html

Аделина Филева връчва “Златно перо” на Венцислав Занков 23.05.2023, музикален театър “Ст. Македонски”

„Златно перо“ е награда, която всяка година се връчва на 24 български творци за „безспорен принос към българската култура и изкуство“. Наградата е учредена през 1995 година от агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на радио Classic FM. Традиционно се връчва в рамките на Европейския музикален фестивал, организиран с подкрепата на Столична община. Отличието представлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.

28-ма церемония за връчване на на почетния знак “Златно перо”

https://www.bta.bg/bg/news/lik/453501-na-23-may-e-28-ata-tseremoniya-zlatno-pero

„Златно перо“ е награда, която всяка година се връчва на 24 български творци за „безспорен принос към българската култура и изкуство“. Наградата е учредена през 1995 година от агенция „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ с медийното партньорство на радио Classic FM. Традиционно се връчва в рамките на Европейския музикален фестивал, организиран с подкрепата на Столична община. Отличието представлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.